Każdy z uczestników przyrządził swoją własną pizzę i różnymi dodatkami. – Na stanowiskach pracy przygotowano dla dzieci wcześniej kulki ciasta, wałek, podkładki, nóż oraz przeróżne składniki wędlinę, sery, kukurydzę, cebulę i pomidory. Każdy mógł skomponować swoją pizzę z ulubionymi składnikami – mówi Monika Pietraszuk z Koła Gospodyń Wiejskich w Kuzawce. Dodaje, że wszystkie pizze wyglądały wspaniale i oryginalnie, a jeszcze lepiej smakowały.
– Po uprzątnięciu stanowiska pracy, gospodynie z dziećmi przyrządziły ciasto na gofry. Po upieczeniu gofrów dzieci je udekorowały. Gofry były podawane z bitą śmietaną i różnymi dżemami. Podczas warsztatów kulinarnych dzieci znalazły czas na gry i zabawy – przekazuje Monika Pietraszuk.
Wyjaśnia też, że kuchenne rewolucje w Kuzawce przebiegły w miłej, sympatycznej atmosferze. A uczestnicy warsztatów wrócili do domów bardzo zadowoleni. – Była to świetna forma spędzania czasu wolnego podczas ferii zimowych – podkreśla.
Napisz komentarz
Komentarze