Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
wtorek, 1 kwietnia 2025 06:04
Reklama
Reklama

W Sosnówce posmakujesz kuchni regionalnej. Sprawdź kiedy

Gminny Ośrodek Kultury w Sosnówce zaprasza na Festiwal Smaków Kuchni Regionalnej. Organizatorzy imprezy przewidzieli mnóstwo atrakcji. Słowo Podlasia objęło festiwal patronatem medialnym.
Reklama
W Sosnówce posmakujesz kuchni regionalnej. Sprawdź kiedy
Gminny Ośrodek Kultury w Sosnówce zaprasza na Festiwal smaków kuchni regionalnej. Organizatorzy imprezy przewidzieli mnóstwo atrakcji

Źródło: GOK Sosnówka

Gminny Ośrodek Kultury w Sosnówce zaprasza na Festiwal Smaków Kuchni Regionalnej. Wydarzenie odbędzie się pod honorowym patronatem wójta gminy Sosnówka Marcina Babkiewicza. Festiwal rozpocznie się 20 sierpnia o godz. 14:00  na obiektach sportowych przy Szkole Podstawowej w Sosnówce.  

Reklama

Poprzedzi go msza św. w intencji rolników, która zostanie odprawiona o godz. 12:30 w kościele parafialnym pw. Narodzenia NMP w Motwicy.  

Plan festiwalu wygląda następująco:

14:00 – oficjalne otwarcie, wystąpienia zaproszonych gości,
14:30-20:00:
•    występy zespołów ludowych,
•    stoiska wystawiennicze i stoiska KGW z regionalnymi potrawami i rękodziełem, 
•    wystawa fotograficzna, przedstawiająca historię i teraźniejszą działalność KGW, 
•    konkurs na „Tradycyjną potrawę regionalną”,
•    pokaz kuchni molekularnej,
•    integracyjny turniej sportowy,
•    wymiana plastikowych nakrętek i zużytych baterii na ekologiczne gadżety,
•    kącik animacyjno-interaktywny dla rodzin z dziećmi,

16:00-18:00: 
•    „Plenerowe gotowanie z przyjaciółmi” – pokaz kulinarny połączony z degustacją potrawy,
•   ogłoszenie wyników konkursu.

19:00-24:00 – występy zespołów prezentujących polską muzykę taneczną,
19:00 – Casandra & Ms. Max,
20:00 – Jesika, 
21:00 – Bayera, 
22:00-24:00 – zabawa taneczna z DJ-em.

Podczas wydarzenia zostaną też odznaczeni rolnicy oraz odbędzie się konkurs na wieniec dożynkowy. 


 

PRZECZYTAJ TAKŻE:

Reklama

Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
KOMENTARZE
Autor komentarza: chyży rójTreść komentarza: A ja to mam prawdziwe wygrane do odbioru,ale w Chinach,bo do mnie zadzwonił tłumacz i mówił do mnie '' ho ho mik muk,he je he,i wiem że to sporo kasy,ale najpierw musze puszek nazbierać ,.bo w chwilofce to ten facet to mnie za fraki wziol i wypchnoł za dzwi i żem nie otszymal zadnej kfoty,by opłate zrobić do chin za pszelew gotowizny,mnie to nikt nie oszyka,bo żem kiedyś inwestował w juany na gieldzie honkoskiej,to napewno hco mi oddać ten pinionc. Jak dostane to dam znacData dodania komentarza: 31.03.2025, 14:41Źródło komentarza: Zaufała firmie przez słuchawkę, straciła tysiąceAutor komentarza: CzytTreść komentarza: To nie ja CzytData dodania komentarza: 31.03.2025, 14:28Źródło komentarza: Pijany 19-latek za kółkiem. Nie żyje dwóch jego kolegów [ZDJĘCIA]Autor komentarza: czy→Treść komentarza: I tak i nie - mięso czerwone, jest "stare"/hormonalne/bądź karmione padliną z dopalaczami. Ciągle są obostrzenia ASF. Pomimo ]hodowli przyzagrodowej, jako niezagrazającej nikomu, a już Hodującemu, to ciągle jest ZAKAZ. Z drobiem byłoby to samo, ale ALE . Mięso towarowe (tusze, ćwiartki, jest "uczciwsze" niekiedy. Tylko na co komu 40 kilo naraz. A w sklepie, często peklowane .. .oby tylko wodą, a to .. Dziennikarze, dlaczego się na niczym nie znacie i nie robicie dochodzeń. to Wasz zawód. komentarze, często (pomimo hejterki), są ciekawsze od waszych wypracowań. I poprawniejsze grData dodania komentarza: 31.03.2025, 14:28Źródło komentarza: Mięso do kontroli. Inspektorzy nazwali grzechy handlowcówAutor komentarza: Maria z JanemTreść komentarza: My z mężem zawsze popieramy tych,co nam daja lepiej,godniej życ,więc trzymajmy kciuki za PANA DONALDAData dodania komentarza: 31.03.2025, 13:15Źródło komentarza: 100 złotych za rok małżeństwa. Na tyle zgadzają się politycyAutor komentarza: Zbyszek W.Treść komentarza: W Białej w żadnym sklepie nie widziałem nigdy flagi przy mięsie sprzedawanym luzem.Najpewniej jest to mięso dunskie,ze starych,trzyletnich macior.Zresztą te wyprodukowane w Polsce,niczym się nie różni,wszak normy UE sa jednakie .Taka jest prawda.Data dodania komentarza: 31.03.2025, 12:53Źródło komentarza: Mięso do kontroli. Inspektorzy nazwali grzechy handlowców
Reklama
Reklama