Już po raz drugi hufce pracy przeprowadziły konkurs kulinarny, w którym znajomością tworzenia potraw pochwalić się mogli ich wychowankowie. – W ubiegłym roku konkurs był pomyślany, jako wydarzenie o zasięgu lokalnym. Tym razem postanowiliśmy zrobić z tego wydarzenie międzynarodowe i zaprosiliśmy drużyny z Łucka na Ukrainie i Brześcia białoruskiego – mów Karol Sudewicz, dyrektor ECKiW OHP w Roskoszy.
Kulinarne dokonania młodych kucharzy oceniało jury pod kierunkiem Katarzyny Skawińskiej kierowniczki pionu gastronomii firmy Rota z Białej Podlaskiej. To ono zadecydowało, że pierwszą nagrodę przyznać należy Julii Nikończuk z Łucka na Ukrainie.
Drugie miejsce zajął Dawid Pawłowski ze środowiskowego hufca pracy w Lublinie. Na trzecim kulinarne zmagania ukończył reprezentant bialskiego OHP - Karol Sacharczuk.
Cały artykuł przeczytacie w najnowszym numerze i e-wydaniu Słowa Podlasia, 16/2018
Joanna Danielewicz
Napisz komentarz
Komentarze