Jak przekazuje Mariusz Dąbrowski prezes Bacal Food, w czasie Święta Dyni rolnicy mieli okazję wziąć udział w warsztatach o uprawie dyni Gleisdorfer.
- Spotkanie było prowadzone są przez austriackiego konsultanta rolniczego oraz przedstawiciela laboratorium żywności. Była to doskonała okazja do rozmowy i wymiany doświadczeń – mówi prezes Backal Food, Mariusz Dąbrowski.
Odbyły się też targi rolne, którym towarzyszyły atrakcje jak gotowanie potraw z dyni na wielkiej patelni w wykonaniu finalisty MasterChef czy ekowarsztaty z wykorzystaniem dyni oraz innych produktów roślinnych. Gwiazdami wieczoru były Budka Suflera i Nowator.
Na niedzielnym święcie plantatorzy mogli poznać szczegóły współpracy z firmą Backal Food i F.H.U. Łukasz Popielewicz. – Rolnicy pracujący z nami to nasi partnerzy. Oferujemy im zakres usługi rolniczych. Jako jedyni prowadzimy skup wszystkich odsortów dyniowych. Co ważne, realizujemy umowy z gwarancją ceny – przekazuje Łukasz Popielewicz. Dodaje, że prowadzi sprzedaż maszyn rolniczych związanych z uprawą dyni i u niego można zamówić kwalifikowany materiał siewny bezpośrednio od producenta. Mariusz Dąbrowski wskazuje: – Dokonujemy ekspresowych płatności, pomagamy plantatorom dyni sfinansować zakup suszarni, polerki, czyszczalni, kombajnu. Tylko my w Europie organizujemy cyklicznie Święto Dyni Gleisdorfer. Rolnicy stawiając na nas, stawiają na uczciwą firmę z doświadczeniem.
Podczas Święta Dyni w Wisznicach na stoisku firm Backal Food oraz F.H.U. Łukasz Popielewicz można było zobaczyć maszyny do zbudowania linii do czyszczenia pestki dyni, ale i innych ziaren i nasion. – Prezentowaliśmy stół grawitacyjny, system kontroli rentgenowskiej X-RAY, wielozadaniowy sortownik Color Sortex, wialnię oraz różne podajniki i odkamieniarkę – wylicza Mariusz Dąbrowski i dodaje – możemy przygotować powyższe maszyny na państwa zlecenie i na potrzeby określonego produktu. A nasi specjaliści zamontują je w państwa magazynach.
PRZECZYTAJ:
Napisz komentarz
Komentarze