W audycji „Najlepszy weekend” prowadzonej przez Odetę Moro w soboty między godziną 11 i 14, pojawiają się opowieści Karola Okrasy o miejscach w Polsce i na świecie, które warto odwiedzić ze względu na niezwykłe potrawy i tradycje kulinarne. W „Okrasie na weekend” kucharz opowiadał już między innymi o czerninie, potrawach z ziemniaków i kapusty oraz o kuchni średniowiecznej. Wspominał też o Podlasiu.
– Są dwa regiony, które prawdopodobnie biją się o miano stolicy polskiego ziemniaka. Jest to Podlasie i jest to Wielkopolska. Ja nie chciałbym się narazić żadnemu z tych regionów, bo i do jednego i do drugiego z przyjemnością jeżdżę – mówił na antenie Karol Okrasa. – Pyry z gzikiem cenię sobie niezwykle, aczkolwiek cepeliny lubię bardziej. Ale nie zawsze, bo jest to jednak duża porcja…
Napisz komentarz
Komentarze