"Smaki sztuki czyli Artyści w kuchni", to cykliczna impreza organizowana z udziałem znanych twarzy z polskiego showbiznesu. Co roku artyści spotykają się, by wykazać się swoimi umiejętnościami kulinarnymi oraz miło spędzić czas i dać okazję swoim fanom, by mogli spotkać się z nimi osobiście. W tym roku rywalizacja odbywała się w klimatycznym Dworze Droblin na południowym Podlasiu, a gospodarzem spotkania, trwającego w weekend 16-18 listopada, był właściciel dworku, Paweł Skerczyński. – Bardzo cieszę się, że w tym roku możemy gościć artystów w Dworze Droblin. "Smaki sztuki..." to przede wszystkim wspaniała zabawa, jak i okazja, by spotkać ulubionych aktorów na żywo, a dzisiejsza uroczysta kolacja będzie nie tylko kulinarną, ale kulturalną ucztą. Takie wydarzenia to również świetna promocja całego naszego regionu, a przecież mamy czym zachwycić naszych gości – mówił Paweł Skerczyński.
Konkurs na najwyższym poziomie
Imprezę poprowadzili znany aktor i muzyk Teatru Rampa, Julian Mere oraz prezenterka Polsat Cafe, Paulina Drażba, którzy również oceniali dania przygotowane przez zawodników. W tegorocznej rywalizacji wzięło udział dwunastu artystów, którzy podzieleni na trzy czteroosobowe zespoły musieli wykazać się nie tylko kunsztem kulinarnym, ale również świetną organizacją pracy oraz dyscypliną. Każda z drużyn w ciągu pięciu godzin musiała przygotować przystawkę, danie główne oraz deser zgodnie ze wskazanym przez jury tematem przewodnim dania. Pracę zespołu koordynował lider i tak, w tym roku, w kuchni rządziły kobiety, bowiem kapitankami zostały: Agnieszka Rylik – polska bokserka, mistrzyni świata i Europy w kick-boxingu; Agnieszka Wielgosz – aktorka znana m.in. z seriali "Pierwsza miłość" i "Plebania" oraz Renata Dymna – dziennikarka oraz autorka książek.
Sponsorzy i partnerzy:
Amica
MPM
Remington
Russell Hobbs
Robico
Dajar
Drosed Kurczak Zagrodowy
Farutex
Pigi
Iglotex
Cały artykuł przeczytacie w aktualnym numerze i e-wydaniu Słowa Podlasia, nr 47
Napisz komentarz
Komentarze