Lidia Zawisza z Serpelic pasjonuje się kuchnią od dzieciństwa. Efekty jej pracy w postaci oprawy stołu oraz serwowanych dań określone są mianem majstersztyku kulinarnego.
Dominika Wróbel z Białej Podlaskiej pasjonuje się wypiekami. Swoją pasję połączyła z pracą i tak powstały znakomite ciasta i ciasteczka. Tworząc ofertę Domisiowych Słodkości starała się sprostać słodkim marzeniom klientów.
Elżbieta Urbańczuk mieszka od 15 lat w Werchlisiu w gminie Janów Podlaski. Jest mamą czworga dzieci, wraz z mężem prowadzą małe gospodarstwo rolne.
Anna Szpura od lat aktywnie działa na rzecz promocji kultury wschodniej Polski, szczególnie jeśli chodzi o walory kulinarne. Z zawodu jest inżynierem, ukończyła również kulturoznawstwo.
Anna Korzeniewska z Zańkowa startuje w kategorii "Najlepsza w kulinariach". Od 20 lat zajmuje się pieczeniem sękaczy.
Katarzyna Grzywacz mieszka w Łukowie. Od dwóch lat prowadzi własną firmę "Słodkie ciastka Kasi", która zajmuje się przygotowywaniem i aranżowaniem słodkich stołów na przyjęcia.
Mieszka w Wisznicach. Od zawsze kocha piec, lubi też gotować i robić sałatki.
Patrycja Denisiuk mieszka w Wisznicach. Kocha eksperymentować w kuchni.